• 1403/07/22 - 09:50
  • - تعداد بازدید: 16
  • - تعداد بازدیدکننده: 15
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه مدیریتی_عملکردی گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر در معاونت بهداشت

جلسه مدیریتی_عملکردی گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر، صبح امروز در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه این جلسه صبح یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ به ریاست دکتر مریم کوشکی معاون بهداشت دانشگاه و با حضور مدیر امور مالی معاونت بهداشت، روسای شبکه‌های بهداشت استان، مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت و سایر اعضا در سالن جلسات معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دکتر کوشکی در سخنانی، اظهار داشت: این جلسه در راستای بیان اهمیت پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر برگزار شده است.

وی افزود: در غربالگری های صورت گرفته وضعیت ابتلای مردم در بیماریهای غیرواگیر مشخص میشود، لذا مراقبین سلامت در خط مقدم سلامت در شهرها و بهورزان در خط مقدم سلامت در روستاها باید درخصوص مراقبت‌ها و تشخیص به موقع بیماری‌ها و کنترل آن‌ها بیش از گذشته تلاش کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه شناسایی بیماران و تشخیص به موقع بیماری ها در پیشگیری از کاهش جمعیت موثر است، گفت: در این راستا میتوان با مداخلات پزشکی از بروز برخی مرگ و میرهای ۳۰ تا ۷۰ سال پیشگیری کرد.

دکتر کوشکی با تاکید بر اینکه وظیفه ذاتی بهداشت پیشگیری است، خاطرنشان کرد: نتیجه مداخلات که در حوزه بهداشت صورت می‌گیرد، در طولانی مدت مشخص میشود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ارتقای سواد سلامت به عنوان یک عامل مهم در پیشگیری از بیماری ها اشاره کرد و یادآور شد: مطالب آموزشی صحیح باید توسط همکاران بهداشتی تولید شده و از راه‌های مختلف مانند انتشار در فضای مجازی، صدا و سیما، مراقبین سلامت، سفیران سلامت، رسانه‌های دیداری و شنیداری و... در اختیار عموم قرار گیرد.

معاون بهداشت دانشگاه خدمت رسانی به مردم در راستای پیشگیری از بروز بیماری‌ها را مهم برشمرد و تصریح کرد: خدمات رسانی به مردم علاوه بر اینکه وظیفه ذاتی همه ما در حوزه بهداشت است، یکی از ارزش‌های دینی بوده و ثواب اخروی و دنیوی بالایی نیز دارد.

در این جلسه مدیر امور مالی معاونت بهداشت دانشگاه مباحثی در راستای هماهنگی با روسای شبکه‌ها و مسئولین حوزه مالی، جذب اعتبارات و تخصیص آن‌ها و ... تشریح کرد. در ادامه نکاتی درخصوص افزایش شاخص‌های سلامتی، اهمیت آموزش‌ها، لزوم تغییر در سبک زندگی برای کاهش بار بیماری‌ها و... توسط رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت بیان شد و بر اهمیت همکاری و هماهنگی شبکه‌های بهداشت و فرمانداری‌ شهرستان‌ها در راستای اجرای برنامه‌های پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر تاکیدات لازم صورت گرفت.

سیده یاسمن موسوی 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 3852
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

تصاویر

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات