• 1404/02/20 - 12:34
  • - تعداد بازدید: 8
  • - تعداد بازدیدکننده: 8
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه ستاد هماهنگی جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی لرستان 1404

اولین جلسه ستاد هماهنگی جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال ۱۴۰۴ برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان جلسه ستاد هماهنگی جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی لرستان روز شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور معاونین و مدیران و کارشناسان عضو و با دستورکار بررسی مصوبات جلسات قبل، بررسی طرح آمایش امید و تاکید برهماهنگی برگزاری هفته جوانی جمعیت برگزار شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سخنانی با اشاره به اجرای طرح آمایش امید در کشور اظهار داشت: این طرح با هدف افزایش نرخ باروری، پیشگیری از مرگ مادران و نوزادان، کاهش سزارین و... در کل کشور اجرا خواهد شد. دکتر کوشکی با بیان اینکه در حال حاضر مطابق آمار ارائه شده توسط ثبت احوال نرخ باروری در لرستان ۱/۴۸ میباشد، افزود: مطابق این طرح نرخ باروری باید تا سال ۱۴۰۷ در استان لرستان به ۲/۵ برسد.

وی ادامه داد: برای اجرای این طرح اطلاعات آماری از شهرستان‌های استان در زمینه فرزندآوری و مشکلات و چالش های مربوط آن جمع‌آوری شده که بعد از آن تحلیل شده و سپس برای رفع مشکلات موجود مداخله خواهد شد که در نتیجه باید تا سال ۱۴۰۷ نرخ باروری به ۲/۵ برسد. معاون بهداشت دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرارسیدن هفته جمعیت، عنوان کرد: هفته جمعیت هرساله از ۲۴ لغایت ۳۰ اردیبهشت برگزار میشود و امسال نیز با توجه به مصادف شدن سالگرد شهادت شهدای خدمت، باید برنامه های مربوط به این هفته متناسب باشد.

دکتر کوشکی با تاکید بر لزوم هماهنگی و همکاری تمامی قسمت های دانشگاه برای برگزاری برنامه های این هفته، خاطرنشان کرد: مطابق دستورالعمل ارسالی از وزارت بهداشت برای هفته جمعیت، وظایف تمامی قسمت های دانشگاه در این خصوص مشخص شده و لازم است همه برای اجرای این برنامه ها همکاری لازم را داشته باشند.

سرپرست معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز در این جلسه با اشاره به لزوم اجرای اقدامات تشویقی برای افزایش فرزندآوری اظهار داشت: ارائه وام های تشویقی فرزندآوری، تسهیل ازدواج و ترغیب زوج ها به فرزندآوری با آگاهی بخشی و فرهنگ سازی تاثیر بسیار موثری در تحقق اهداف جوانی جمعیت خواهد داشت.

دکتر امیدعلی عادلی افزود: جوانی جمعیت یکی از سیاست های کلان کشور است که لازم است هر کس در جایگاه خود برای تحقق آن مداخله کند.

در ادامه این جلسه ضمن مرور مصوبات جلسات قبل و تاکید به اجرای مصوبات اجرا نشده، روزشمار هفته ملی جمعیت و محورهای موضوعی این هفته بیان گردید.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 6630
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

تصاویر

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات