آدرس سایت دفتر بهبود تغذیه جامعه

راهکارهای کاهش دور ریز مواد غذایی

برنامه جامع پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی درکودکان و نوجوانان 1396-1404

بسته آموزشی تغذیه در برنامه تحول سالمت در نظام بهداشت ویژه پزشکان

بسته آموزشی تغذیه در بیماران مبتلا به سل ویژه کارشناسان تغذیه

بسته آموزشی تغذیه ویژه کارشناسان تغذیه در برنامه تحول سلامت در حوزه بهداشت(ویژه مراقب سلامت/بهورز/ماما)

بسته آموزشی تغذیه ویژه کارشناسان تغذیه در برنامه سلامت در حوزه بهداشت پاییز1398

بسته جامع خدمات تغذیه در برنامه تحول سلامت

تغذیه تکمیلی کودکان

تغذیه در سنین مدرسه

تغذیه کودکان زیر پنج سال

تغذیه و سلامت جوانان

تغذیه و سلامت سالمندان- ویژه کارشناسان تغذیه

تغذیه و سلامت مردان

چاقی و ناباروری

دستور عمل اجرایی تجویز کپسول ژله ای مکمل ویتامین تابستان 1399

دستورالعمل های گروه بهبود تغذیه و جامعه

دستورالعمل اجرایی برنامه حمایت تغذیه ای مادران باردار و شیرده دچار سوءتغذیه نیازمند

دستورالعمل بهداشت و پایگاه تغذیه سالم 1403-1402

دستورالعمل کشوری مکمل یاری با ویتامین  D در مادران باردار

دستورالعمل مکمل یاری جوانان

دستورالعمل های گروه بهبود تغذیه و جامعه

دستورعمل اجرایی برنامه ارتقا سطح سلامت دانش آموزان دختر از طریق آموزش تغذیه و آهن یاری هفتگی

دستورعمل اجرایی پایش برنامه کشوری پیشگیری و کنترل اختلال های ناشی از کمبود ید

راهنمای شناسایی ارزیابی و مدیریت اضافه وزن و چاقی کودک-نوجوان 18-5 سال ویژه کارشناس تغذیه

راهنمای مراقبت و کنترل وزن کودکان زیر پنج سال ویژه کارشناسان تغذیه در سیستم بهداشتی کشور

راهنمای ملی مدیریت تغذیه در بحران

رهنمودهای غذایی ایران

شیوه نامه

 

  • لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات