آدرس سایت دفتر بهبود تغذیه جامعه

راهکارهای کاهش دور ریز مواد غذایی

برنامه جامع پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی درکودکان و نوجوانان 1396-1404

بسته آموزشی تغذیه در برنامه تحول سالمت در نظام بهداشت ویژه پزشکان

بسته آموزشی تغذیه در بیماران مبتلا به سل ویژه کارشناسان تغذیه

بسته آموزشی تغذیه ویژه کارشناسان تغذیه در برنامه تحول سلامت در حوزه بهداشت(ویژه مراقب سلامت/بهورز/ماما)

بسته آموزشی تغذیه ویژه کارشناسان تغذیه در برنامه سلامت در حوزه بهداشت پاییز1398

بسته جامع خدمات تغذیه در برنامه تحول سلامت

تغذیه تکمیلی کودکان

تغذیه در سنین مدرسه

تغذیه کودکان زیر پنج سال

تغذیه و سلامت جوانان

تغذیه و سلامت سالمندان- ویژه کارشناسان تغذیه

تغذیه و سلامت مردان

چاقی و ناباروری

دستور عمل اجرایی تجویز کپسول ژله ای مکمل ویتامین تابستان 1399

دستورالعمل های گروه بهبود تغذیه و جامعه

دستورالعمل اجرایی برنامه حمایت تغذیه ای مادران باردار و شیرده دچار سوءتغذیه نیازمند

دستورالعمل بهداشت و پایگاه تغذیه سالم 1403-1402

دستورالعمل کشوری مکمل یاری با ویتامین  D در مادران باردار

دستورالعمل مکمل یاری جوانان

دستورالعمل های گروه بهبود تغذیه و جامعه

دستورعمل اجرایی برنامه ارتقا سطح سلامت دانش آموزان دختر از طریق آموزش تغذیه و آهن یاری هفتگی

دستورعمل اجرایی پایش برنامه کشوری پیشگیری و کنترل اختلال های ناشی از کمبود ید

راهنمای شناسایی ارزیابی و مدیریت اضافه وزن و چاقی کودک-نوجوان 18-5 سال ویژه کارشناس تغذیه

راهنمای مراقبت و کنترل وزن کودکان زیر پنج سال ویژه کارشناسان تغذیه در سیستم بهداشتی کشور

راهنمای ملی مدیریت تغذیه در بحران

رهنمودهای غذایی ایران

شیوه نامه

 

  • لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات